Over Carroline

Kunstschilder Carroline van Dijk

Kunstschilder

Ik ben Carroline van Dijk, geboren en getogen in het mooie Brabant en al meer dan 15 jaar professioneel kunstschilder in hart en nieren. Als kind tekende en schilderde ik al, probeerde ik nieuwe technieken uit en maakte ik me diverse stijlen eigen. Ook toen al werkte ik vaak in opdracht, waarbij juist de meest uitdagende vragen, stijlen of technieken die ik nog niet kende, mij het meest aanspraken. Maar toch koos ik in eerste instantie voor een geheel andere richting: ik volgde na het behalen van mijn atheneum-diploma een universitaire studie culturele antropologie.

Omdat al snel bleek dat mijn hart daar toch niet bleek te liggen, maakte ik ruimte vrij voor een jaartje sabbatical, even ertussenuit om te bedenken wat ik nu wel wilde. Dat jaartje werden jaren. Ik liet mijn studie varen en pakte mijn onvermijdelijke liefde voor het penseel weer op.

Dat bleek een goede keuze: Inmiddels werk ik al meer dan 15 jaar als professioneel kunstschilder en kan ik me samen met mijn man full-time wijden aan mijn mooie vak en ben ik supertrots dat mijn werk wereldwijd terug te vinden is; uiteraard in Nederland, maar onder andere ook in BelgiĆ«, Zuid-Afrika, Dubai en LibiĆ«. Naast mijn werk in opdracht als portretschilder maak ik samen met mijn man ook werk geïnspireerd op de natuur, waarvan voorbeelden op deze website terug te vinden zijn. Als kunstenaarsduo maken wij samen de natuurlijke mozaiek-werken (waarbij ik ontwerp en mijn man maakt) en de reliëfschilderijen (die ik schilder en boetseer, waarna hij het inlijsten en de afwerking verzorgt). Mijn partner is echt mijn onvervangbare rechterhand; als lijstenmaker en kunstschilder vullen wij elkaar perfect aan. Mijn man zaagt de mozaiekblokjes, geeft deze hun verfbad, spant de doeken, vernist de schilderijen na voltooiing en lijst deze daarna professioneel in (zie inlijsten). Van start tot voltooing doen wij als kunstenaarsduo alles samen en zelf in huis.
Echt ambachtelijk teamwerk dus, puur en duurzaam.

Misschien dat wij binnenkort ook Uw werk mogen maken?

Kijktip: twee interviews met mij in het atelier:


Interview 'over mijn vak als portretschilder' 2017


Interview 'Rembrandt-Rijksmuseum expositie' 2019

Ander werk:
Olieverf, aquarel en potlood-portretten + pentekeningen + metaalschilderijen: www.portrettekeningen.nl
Artistiek naakt: naakt.portrettekeningen.nl
Lijstenatelier: www.lijstenmakerthuis.nl