Over Carroline

Naaktschilder Carroline van Dijk

Kunstschilder

Ik ben Carroline van Dijk, geboren en getogen in het mooie Brabant en al meer dan 15 jaar professioneel kunstschilder in hart en nieren. Als kind tekende en schilderde ik al, probeerde ik nieuwe technieken uit en maakte ik me diverse stijlen eigen. Ook toen al werkte ik vaak in opdracht, waarbij juist de meest uitdagende vragen, stijlen of technieken die ik nog niet kende, mij het meest aanspraken. Maar toch koos ik in eerste instantie voor een geheel andere richting: ik volgde na het behalen van mijn atheneum-diploma een universitaire studie culturele antropologie.

Omdat al snel bleek dat mijn hart daar toch niet bleek te liggen, maakte ik ruimte vrij voor een jaartje sabbatical, even ertussenuit om te bedenken wat ik nu wel wilde. Dat jaartje werden jaren. Ik liet mijn studie varen en pakte mijn onvermijdelijke liefde voor het penseel weer op.

Dat bleek een goede keuze: Inmiddels werk ik al meer dan 15 jaar als professioneel kunstschilder en kan ik me samen met mijn man full-time wijden aan mijn mooie vak en ben ik supertrots dat mijn werk wereldwijd terug te vinden is; uiteraard in Nederland, maar onder andere ook in Belgiƫ, Zuid-Afrika, Dubai en Libiƫ. Ik maak persoonlijke kunst in opdracht; alles met een verhaal leg ik graag vast op papier of doek. Dit kan een portret van een dierbare zijn, een geliefd huisdier, een schilderij van uw bedrijf of favoriete auto, maar ook een prachtig naaktportret.

Mijn man, Joachim, is daarbij echt mijn onvervangbare rechterhand; als lijstenmaker en portretschilder vullen wij elkaar perfect aan. Hij spant de doeken, snijdt het papier, vernist de schilderijen en lijst alle werken na voltooiing professioneel in (zie inlijsten ).

Van start tot voltooing doen wij als kunstenaarsduo alles samen en zelf in huis.
Echt ambachtelijk teamwerk dus, puur en duurzaam.

Misschien dat ik binnenkort ook Uw werk mag maken?

Kijktip: twee interviews met mij in het atelier:


Interview 'over mijn vak als portretschilder' 2017


Interview 'Rembrandt-Rijksmuseum expositie' 2019

Ander werk:
Olieverf, aquarel en potlood-portretten / pentekeningen / metaalschilderijen: www.portrettekeningen.nl
Lijstenatelier: www.lijstenmakerthuis.nl